Kinderen

Kindernevendienst

Tijdens de zondagse vieringen bestaat er de mogelijkheid voor kinderen om gedurende de “Dienst van het Woord” naar een eigen “nevendienst” te gaan. Gemiddeld 25 kinderen, verdeeld over 2 groepen (4-8 jaar en 9-12 jaar) luisteren dan naar een (bijbel)verhaal en praten daarover aan de hand van een (knutsel)opdracht. Verder hebben we op 1e kerstdag, met palmpasen en 1e paasdag een bijzondere viering. Er is elke zondag kindernevendienst, behalve tijdens de zomervakantie.

De leden van de werkgroep kindernevendiensten verzorgen bij toerbeurt (om de 6 weken) deze nevendiensten. Ter voorbereiding hierop komt de werkgroep ongeveer eens per 2 maanden bijeen, theologisch begeleid door Christiane van den Berg. Tijdens de vergaderingen wordt naast de planning aandacht besteed aan de inhoud van het (bijbel)verhaal en de vertaling daarvan voor kinderen.

Als je mee wilt doen met het vertellen van (bijbel)verhalen aan kinderen, dan ben je van harte welkom in de werkgroep. Als je je eerst eens wilt oriënteren, loop dan eens mee met de kinderen naar de nevendienst en ontdek hoe boeiend het is om met jongere of oudere kinderen te praten over een (bijbel)verhaal.

Begeleiders van de kindernevendienst: Aenneli Houkes, Petra van den Brom, Petra Leijdens, Rutger Pol, Jacquy Brouwer, Marjo Tieleman, Marisja Lock, Pieter de Man, Tessa van Overbeeke, Roos Neven en Marieke Both.

Vaste invallers in vakantieperiodes zijn: Wilma de Kluijver, Hans Nuiver, Stefan de Vries, Jeanet van Zee en Wim Schouten.

Crèche

Om ouders met kleine kinderen in de gelegenheid te stellen naar een viering van de LSE te gaan, proberen wij met elkaar te zorgen voor een goed draaiende crèche. De crèche is bedoeld voor kinderen van 0-4 jaar, kinderen vanaf 4 jaar kunnen naar de kindernevendienst. Elke week is er minimaal een volwassene aanwezig om op te passen, samen met één of meer jongeren vanaf 12 jaar. De kinderen voelen zich thuis op de crèche, de gemeente kan zingen, bidden en luisteren naar de meditatie zonder interrupties van ongeduldige peuters of baby’s met een natte luier. De crèche draait al vele jaren naar tevredenheid en werkt samen met de Binnenstadsgemeente.

Er is een gemeenschappelijke voorraad speelgoed. Indien nodig wordt er een gemeenschappelijke schoonmaakparty georganiseerd. Mocht je thuis nog oud en volledig speelgoed voor ons hebben, zoals autootjes, Duplo, puzzels, of verkleedkleren, dan houdt de crèche zich aanbevolen. De groep kan ook nog nieuwe ouders en jongeren gebruiken, die willen helpen bij het oppassen.

Contactpersonen

X