Prachtige vieringen in de Kersttijd bij de Ekklesia Leiden

De Ekklesia in Leiden organiseert rond Kerst maar liefst drie vieringen, alle in de Hooglandse Kerk. En alle drie met het eigen koor, de Schola, onder leiding van dirigent Wim de Ru.

Op 23 december, de vierde zondag van de Advent, gaat Rob van Waarde voor in de viering. Hij zal, geïnspireerd door de dit jaar overleden Christiane Berkvens, ingaan op de ‘spiritualiteit van beperkingen’.
De viering in de kerstnacht, geleid door Christiane van den Berg, gaat vooral over ‘Open staan voor het wonder’, met een meditatie naar aanleiding van het schilderij ‘Madonna del Mare Nostrum’ van de kunstenaar Hansa Versteeg.
Roosmarijn Goldbach zal op 25 december de kerst-ochtenddienst verzorgen. Het thema van deze viering is ‘In mensen kiemt Gij tot nieuw leven’.

Vlak voor Oudjaar, op 30 december tenslotte, zal Jan Delhaas voorgaan. Deze viering heeft de lofzang van Simeon als thema.

Alle vieringen zijn in de Hooglandse Kerk, ingang Nieuwstraat 20a. In de kerstnacht gaat de kerk al om 21.00 uur open en vanaf 21.30 uur worden samen met de Schola kerstliederen gezongen. De viering zelf begint om 22.00 uur. Op 23, 25 en 30 december begint de viering om 11.45 uur.